Как да поръчам?

Важно: Поръчки в Oragie.Net се приемат единствено през формата за покупка в сайта. Поръчки по телефона се правят по изключение, когато е налице технически проблем.

 

Регистрация

 

Регистрацията е задължителна при закупуване на стока от Oragie.net.

 

Регистрирането е напълно безплатно и става като попълните коректно формата за регистрация. При попълване на електронната форма за регистрация, клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми данни.

 

Oragie.net съхранява Вашите лични данни само и единствено за нуждите на нормалното функциониране на магазина (доставка, гаранционна поддръжка, комуникация) и гарантира неразпространението им пред трети лица, без Вашето знание и разрешение.

 

Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й.

 

Клиентът има право на достъп в режим онлайн до Oragie.net, при спазване на условията и изискванията за достъп, определени от Oragie.net. За да подава валидни заявки за стоки, Клиентът следва да въведе регистираните си email и парола.

 

Ограниченията не се прилагат в случай, че Клиентът или лица под негов контрол са извършили злоумишлени действия по смисъла на настоящите Общи условия или са нарушили права или законни интереси на трети лица. В този случай Oragie.net има право да предостави личната информация за Клиента на съответните компетентни държавни органи съгласно действащото законодателство.

 

Поръчка

 

Oragie.net приема поръчки по всяко време на седмицата и денонощието и ги обработва всеки работен ден от 10:30 до 16:00 часа. Поръчки направени през официални празници, включително събота и неделя се обработват през първия работен ден. Във всеки един момент можете да проверявате статуса на Вашата поръчка във Вашия профил в www.oragie.net

 

За да закупите стока и/или услуга от нашия сайт, вие трябва:

 

Да имате навършени 18 (осемнадесет) години;

 

Да имате постоянен адрес в България;

 

Да сте попълнили вярно електронната регистрационна форма;

 

Да сте се съгласили с настоящите Общи Условия;

 

Да посочите точен и валиден телефон и адрес за доставка;

 

Да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката.

 

Трябва да се регистрирате, за да използвате данните от Вашата регистрация при онлайн пазаруване през нашият сайт. При необходимост може да поръчате и като се свържете с нас на посочените имейл, телефон, вайбър или скайп в менюто "Контакти".

 

Под снимката и описанието на всеки продукт, който може да бъде закупен, стои бутон "Пoръчай". Натискането на този бутон записва избрания продукт във Вашата виртуална “пазарска количка”. Съдържанието на количката се запазва, докато решите да преминете към покупка на стоките, като преди това може да го редактирате.

 

Цената, която е посочена, е за един брой, в български лева, с включен ДДС и не включва стойността на доставката.

 

При потвърждение на поръчката и съдържанието на виртуалната Ви количка, ще бъдете препратени към форма за завършване на поръчката. Ако искате да получите поръчката на друг адрес, различен от този на регистрацията ви, трябва да добавите адрес чрез бутона „Добави Адрес”.

 

Как да направите поръчка през виртуалния ни магазин стъпка по стъпка.

 

На посочения от Вас имейл адрес ще получите съобщение с всички данни за поръчката. Моля проверете дали сте го получили и ако не сте, се свържете с нас.

 

Плащане

 

Плащането се извършва чрез наложен платеж, директно на куриера, при получаване на поръчката. Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, се задължава да заплаща продажната цена на закупената от него стока, както и транспортните разходи, невключени в тази цена. При поръчка над 100 лв. доставката е безплатна за клиента.

 

Доставка

 

Поръчките се обработват всеки работен ден от 10:30 до 16:00 часа, след което се изпращат чрез куриерска фирма „Eконт”.

 

Срокът за доставка е от един до три работни дни от изпращането на поръчката. Oragie.net си запазва правото да променя срока на доставка, като Ви информира за това, при приемане на вашата поръчка.

 

Цената за доставка се изчислява спрямо тарифите на “Еконт” за страната. Справка може да направите на > тук < или да се свържете с нас.

 

Цените се преференциални и са валидни само за поръчки през сайта Oragie.net.

 

Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.

 

При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.

 

При ненавременна доставка, Oragie.net не дължи неустойка на клиента, а той от своя страна си запазва правото да откаже поръчката.

 

Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес, Oragie.net се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

 

При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 

Отказ на поръчката

 

Клиентът има право да откаже поръчката си в следните случаи:

Стоката е получена повредена;

Не е спазен предварително уговорения срок за доставка;

Доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;

Цената не съответства на оферираната.

 

Гаранции и връщане

 

Закупена стока може да бъде върната в срок от 14 дни от получаването й, ако не е ползвана, разпечатана, с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от Закона за защита на потребителя. Разноските по връщането на стоката са за сметка на клиента, освен в случаите на фабричен дефект, в които те се поемат от Oragie.net. При проявен фабричен дефект в рамките на 30 дни от получаване на поръчката, Oragie.net се задължава да ремонтира или замени повредената стока или да върне сумата на клиента. За фабричен дефект се приема всяка една повредa, при положение, че не e причиненa умишлено или в следствие на неправилна употреба. Гаранционният срок започва да тече от момента на получаването напратката. Във всеки един от тези случаи, транспортните разходи по връщането на стоката се поемат от Oragie.net.

 

Максималния срок за отстраняване на дефекта, появил се през гаранционния период, е 30 дни. В случай на отчетени недостатъци при получаване на стоката, клиентът следва да уведоми незабавно за вида и количеството им.

 

Права и задължения

 

Всеки един регистриран потребител е обвързан от настоящите общи условия за цялото време на ползване на магазина, от първоначалното влизане до напускането му.

 

Клиентът се задължава при ползуване на Oragie.net:

да спазва българското законодателство, настоящите Условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави;

да не нарушава чужди имуществени или не имуществени права, включително право на интелектуална собственост;

да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг клиент, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други клиенти да използват магазина, както и да не използва магазина по начин, предизвикващ отказ от услугите;

да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в Oragie.net и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;

да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица;

да не извършва злоумишлени действия по смисъла на настоящите условия.

Всички права над текстовото и графично съдържание на настоящата уебстраница са запазени и са собственост на Oragie.net.

 

Използване на съдържанието е позволено единствено с писмено разрешение от Oragie.net и изрично опоменаване на източника (www.oragie.net) на видно място в цитата.

 

Авторските права над логата и имената на търговските марки, чиито продукти предлагаме, са тяхна собственост.

 

При неспазване на задълженията по предходната алинея, Oragie.net има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на клиента и трети лица до клиентския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Клиента. В тези случаи, Oragie.net има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение.

 

Клиентът може по всяко време да поиска от Oragie.net заличаване на клиентския си профил. В този случай заличаването на клиентския профил се извършва незабавно след изпълнението на всички валидно подадени от клиента заявки и съответно заплащане от страна на Клиента дължимите продажна цена и разходи за доставка.

 

За всякакви въпроси, неуредени в тези Общи Условия и допълнителни питания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка от меню "Контакти".

 

Вие желаете да направите запитване за продукт:Моля, попълнете коректно всички полета от формата. Това ще ни помогне да отговорим бързо на вашето запитване. Благодарим Ви.