01.11.2017

01.11.2017

 

 

Росбул Арм сътрудничи на кино Арт Фестивал, който представя документалният филм „Сафари”.

 

В необятната шир на Африка, където живеят антилопи, зебри и други защитени видове, немски и австрийски ловни туристи отиват на ваканция. Те шофират през храсталаци, лежат и чакат, дебнат своята плячка. Ловците стрелят, наддават радостни възгласи и позират пред животните, които са убили. „Сафари” е филм за убийството и за човешката природа.

 

„С този филм нямах намерение да показвам богатите аристократи и олигарси, които ловуват едър дивеч в Африка, а по-скоро обикновения ловец. В продължение на много години ловът в Африка е достъпен за средния западен жител. Заех се да открия и опиша какво мотивира тези хора да ловуват и защо те са способни дори да бъдат обсебени от лова. Но с течение на времето, филмът се превърна и във филм за убийството – убийство за удоволствие без дори да се изправиш срещу опасност, убийство като вид емоционално освобождаване”,  разказва режисьорът Улрих Зайдл.

 

Прожекциите на филма ще са 8 ноември, сряда, от 19:00 часа и 18 ноември от 17:00 часа в Дом на киното (ул. „Екзарх Йосиф” №37) като част от поредицата Човек и природа.

 

Събитието е във Фейсбук тук.

 

Трейлър на филма можете да видите тук.Вие желаете да направите запитване за продукт:Моля, попълнете коректно всички полета от формата. Това ще ни помогне да отговорим бързо на вашето запитване. Благодарим Ви.